Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Κάνουμε την αγάπη πράξη





Το σχολείο μας και φέτος, ενόψει του ερχομού των Χριστουγέννων, κάνει την αγάπη πράξη συμμετέχοντας σε δράσεις κοινωνικής ευαισθησίας.
Στο πλαίσιο αυτό σας καλούμε να ανταποκριθείτε, συνεισφέροντας στην «Προσφορά Αγάπης» για τα άτομα και τις οικογένειες του δήμου μας που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. Συγκεντρώνουμε στο σχολείο μας από Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018 μέχρι και Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018 «Δέματα Αγάπης» με τυποποιημένα προϊόντα και γενικά πράγματα που δεν θέλουν ψυγείο (ζάχαρη, γάλα, ζυμαρικά, ρύζι, όσπρια, μπισκότα, χυμούς).
Παράλληλα, το σχολείο μας αποφάσισε να υλοποιήσει το πρόγραμμα «Αστέρι της Ευχής» (MakeA- Wish), που αφορά εκείνα τα παιδιά που αφήνουν άδεια τα θρανία τους και δίνουν τον δικό τους αγώνα για το «αύριο». Ας βοηθήσουμε αυτά να παιδιά να εκπληρώσουν την ευχή τους και να ξανακερδίσουν τη σωματική και συναισθηματική τους δύναμη για να βγουν νικητές της ζωής. Μοιράσου, λοιπόν, τη δύναμη της ευχής κάνοντας δικό σου ένα αστέρι με μια δωρεά 2 €. Το «Αστέρι της Ευχής» μπορεί να το προμηθευτεί το κάθε παιδί από τον/την δάσκαλο/α της τάξης και να στολίσει μ’  αυτό το χριστουγεννιάτικο δέντρο με αισιοδοξία και ελπίδα.
Ας γίνουμε όλοι, μικροί μεγάλοι, κοινωνοί αγάπης, ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, αξίες που αποτελούν επένδυση για το μέλλον μας.
    














Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

29 Νοεμβρίου: Κλειστά τα δημοτικά σχολεία και τα Νηπιαγωγεία της περιοχής μας



Την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 
τα Δημοτικά Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία Βύρωνα, Καισαριανής και Παγκρατίου 
δε θα λειτουργήσουν εξαιτίας 
της Πρώτης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης 
του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. 
Βύρωνα – Καισαριανής – Παγκρατίου 
«Ρόζα Ιμβριώτη».


Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

Χριστουγεννιάτικες πόρτες

Τα ξωτικά επισκέφθηκαν 
και πάλι το σχολείο μας 
και... 
όλα έγιναν μαγικά.
Καλές γιορτές!!!
Ευχαριστούμε πολύ πολύ τους γονείς 
του 6ου Δημοτικού Σχολείου Βύρωνα.










Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

Η Επέτειος του Πολυτεχνείου


Σας ενημερώνουμε ότι η εορταστική εκδήλωση του 6ου Δημοτικού Σχολείου Βύρωνα για την επέτειο του Πολυτεχνείου θα γίνει την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 8.15 και θα διαρκέσει περίπου μία ώρα.



Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

Εκπαιδευτική Επίσκεψη Ε΄ τάξης στο Θυσιαστήριο της Ελευθερίας στην Καισαριανή


Το έργο του Απόστολου Φανακίδη, "Μνημείο στη μνήμη των 200 Εκτελεσθέντων Πατριωτών από τους Ναζί κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου" εξακολουθεί να θεωρείται ως το πιο σημαντικό εθνικό μνημείο του 20ου αιώνα.

Σκοπευτήριο της Καισαριανής, Θυσιαστήριο της Ελευθερίας
5/11/2018, Εκπαιδευτική Επίσκεψη Ε΄ τάξης, 6ο Δημοτικό Σχολείο Βύρωνα



Στο Μουσείο Εαμικής Εθνικής Αντίστασης υπάρχει ο "Χώρος Ηρώς Κωνσταντοπούλου".
Μαθήτρια Γυμνασίου και οργανωμένη στην ΕΠΟΝ. 
31 Ιουλίου 1944: συλλαμβάνεται για τη συμμετοχή της στην ανατίναξη τρένου που μετέφερε πυρομαχικά.
Τέσσερα μερόνυχτα τη βασάνιζαν βα μαρτυρήσει τους συνεργάτες της. Δεν τα κατάφεραν. 
5 Σεπτεμβρίου 1944: μαζί με άλλους 49 εκτελείται στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής.
Ήταν η τελευταία εκτέλεση στον συγκεκριμένο χώρο.
Μέσα στο κελί της λίγο πριν πεθάνει, γράφει ποίημα και μιλάει για την ελευθερία που έρχεται.
12 Οκτωβρίου 1944: η Αθήνα ελευθερώνεται...


Στις 5 Σεπτέμβρη 1944 τον οδήγησαν στο εκτελεστικό. Στο δρόμο βρήκε τρόπο να πετάξει ένα σημείωμα που έγραφε:

«Μπαμπά με πάνε για εκτέλεση μαζί με τους (αναφέρει ονόματα). Ειδοποίησε παρακαλώ τα σπίτια τους. Μη στενοχωριέστε. Ανδρέας».

Στην τελευταία εκτέλεση θυσιάστηκε και ο "Μικρός Ήρωας" Ανδρέας Λυκουρίνος.
"Στις 4 του Ιούνη 1944 βρέθηκε ο φρικτός προδότης, και στις 5 του Ιούνη έξι χαφιέδες των ελληνικών Ες-Ες, μπλοκάρουνε το σπίτι του Εθνικού αγωνιστή, στη συνοικία Κουκάκι (σ.σ. Γαληνού 41). Ζητούν τον Ανδρέα Λυκουρίνο. Ο πατέρας του ζητάει εξηγήσεις για το παιδί. Κι αυτοί γυρεύουν, εκτός από το παιδί και το πιστόλι που πήρε ψες το βράδυ από έναν δικό τους. Μα δε βρήκανε τίποτα. Μόνο ένα παιδάκι αδύνατο, μια σταλιά, που κοιμότανε ξέγνοιαστα στο γιατάκι του και πλάι στην καρέκλα είχε το κοντό του παντελονάκι και τα βιβλία του σχολείου του. Κάτω βρίσκονταν και τα πεδιλάκια του Νο 32".


Φυλλάδιο με την ανακοίνωση για την εκτέλεση 200 κομμουνιστών φυλακισμένων στην Καισαριανή την 1η Μαΐου 1944 από τις γερμανικές Αρχές Κατοχής, σε αντίποινα για τον φόνο ενός Γερμανού στρατηγού από Έλληνες αντάρτες.

Οι περισσότεροι από τους 200 προέρχονταν από Ακροναυπλιώτες και εξόριστους στην Ανάφη. Μέσος όρος ηλικίας 25 χρόνων. 

Ανάμεσα τους και ο Ναπολέοντας Σουκατζίδης, πρόσφυγας από την Προύσα, 35 χρόνων και πολύγλωσσος. Το γεγονός ότι γνώριζε γερμανικά τον έκανε πολύτιμο για τους Γερμανούς. Το απόγευμα της παραμονής μετέφερε το μήνυμα στους φυλακισμένους να συγκεντρώσουν τα πράγματά τους αλλά να μην πάρουν πολλά γιατί εκεί που πήγαιναν δεν θα τους χρειάζονταν. Αν και οι περισσότεροι ήξεραν ότι ήταν για εκτέλεση υπήρχε η ελπίδα ότι τους περίμενε μια άλλη φυλακή».

«Γύρω από την περιοχή φυτεύτηκαν 20 κυπαρίσσια, ένα για κάθε δεκάδα νεκρών, αλλά ο χώρος συνέχισε να λειτουργεί σαν Σκοπευτήριο. Το 1984 110 στρέμματα ανακηρύσσονται χώρος ιστορικής μνήμης και απαγορεύεται οποιαδήποτε παρέμβαση».







Η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών για την επίδικη κεραία κινητής τηλεφωνίας


Σύμφωνα με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου:
·         Η εγκατάσταση και λειτουργία της επίδικης κεραίας δεν έχει βλαπτικές συνέπειες στην υγεία των κατοίκων της περιοχής επειδή… χμ… είναι νόμιμη
·         Ανησυχίες, φόβοι κι επιφυλάξεις των κατοίκων δεν αρκούν, επειδή… χμ… απλούστατα υπάρχουν νόμιμα όρια και προδιαγραφές ασφαλείας
·         Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας έχουν το δικαίωμα να τοποθετούν κεραία… (δεν το πιστεύω τι διαβάζω)… όπου θέλουν. Είναι μέτρο απόλυτα νόμιμο, ασφαλέστατο και καθόλου ανησυχητικό. Ακόμη και σε προαύλια σχολείων, στους διαδρόμους νοσοκομείων, στις κουζίνες των παιδικών σταθμών αλλά και στα σαλόνια των ΚΑΠΗ.
·         Οι ιδιοκτήτες των χώρων που φιλοξενούν αυτές τις αθώες κεραίες, οι οποίες (τι κάνουν;) εκπέμπουν ευεργετική ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία δεν πρέπει στο εξής να κρύβονται. Γιατί να τις καμουφλάρουν ως άκρως επικίνδυνες νάρκες; Αντίθετα, θα μπορούν και οφείλουν να τις υψώνουν με καμάρι, αφού επιτελούν νόμιμο, ασφαλέστατο και καθόλου ανησυχητικό έργο.
·         
Υ.Γ.1:
Πολλά ευχαριστώ στους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων 6ου και 7ου Δημοτικών Σχολείων Βύρωνα, στον Δήμο Βύρωνα και ιδιαίτερα στον Αντιδήμαρχο Μιχάλη Καραγιάννη και στον Δημοτικό Σύμβουλο Αλέξη Σωτηρόπουλο. Εμείς θα συνεχίσουμε…
Υ.Γ.2:
·         «Καληνύχτα, Κεμάλ. Αυτός ο κόσμος δε θ’ αλλάξει ποτέ. Καληνύχτα»