Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020

Προγραμματισμός υλοποίησης προγράμματος Ζωοφιλικών Ενημερώσεων στα δημοτικά σχολεία του Δήμου Βύρωνα.


                         
Από την αλληλογραφία του σχολείου μας


       Image result for δήμος βύρωνα                 

Προς:
Α) Αρμόδια επιτροπή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δήμου Βύρωνα.
Β) Διευθύνσεις δημοτικών σχολείων Δήμου Βύρωνα.

ΘΕΜΑ: Προγραμματισμός υλοποίησης προγράμματος Ζωοφιλικών Ενημερώσεων στα δημοτικά σχολεία του Δήμου Βύρωνα.

Αγαπητοί,
Όπως καλώς γνωρίζετε ο Δήμος Βύρωνα συνεργάζεται με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Dogs’ Voice προκειμένου για την εφαρμογή σειράς πρακτικών που αφορούν σε αύξηση υιοθεσιών αδέσποτων ζώων αλλά και σε καλλιέργεια μιας νέας φιλοζωικής παιδείας στην τοπική κοινωνία.
Για το σκοπό αυτό, ο οργανισμόςDogs’ Voice έχει αναλάβει τη διενέργεια διαδραστικών σεμιναρίων σε μαθητές Δημοτικού όλων των Δημοτικών σχολείων του Βύρωνα.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
Στοχεύουμε μέσα από το πρόγραμμα μας να ενοποιήσουμε τη γνώση πάνω στα ζώα γύρω από θέματα που ανταποκρίνονται στην ηλικία, στις ανάγκες και στα ενδιαφέροντα των παιδιών. Με την προβολή παρουσίασης στα θεματικά αντικείμενα «φροντίζω τα ζώα», «συμβιώνω αρμονικά με τα ζώα στην πόλη μου» τα παιδιά μαθαίνουν για τα ζώα και τη συμπεριφορά που πρέπει να επιδεικνύουν σε αυτά μέσα από τη διάδραση, το διάλογο και τη συζήτηση. Στόχος του προγράμματος είναι η εξοικείωση των παιδιών με τα ζώα και τα θέματα που αφορούν στην ευζωία των αδέσποτων ζώων καθώς και η εκμάθηση βασικών κανόνων επαφής παιδιού – ζώου συντροφιάς. Το πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας (επισυνάπτεται η έγκριση).
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ:
Προς το σκοπό αυτό, θέλουμε να οργανώσουμε με τους αρμόδιους υπεύθυνους την επίσκεψη της ομάδας για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020στα  Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Βύρωνα ιδανικά το διάστημα από 20.11.2019 έως 30.04.2020 κατόπιν συνεννόησης με έκαστο εκ των Διευθυντών των σχολείων. Για την δήλωση συμμετοχής σας μπορείτε να επικοινωνείτε με την κα Έλενα Δέδε στα τηλέφωνα: 210 3225967, 6955221142, email:  info@dogsvoice.gr.
Περαιτέρω πληροφορίες αναφορικά με τις ενημερώσεις:
  1. Διάρκεια: Η διάρκεια της κάθε ενημέρωσης είναι 1 διδακτική ώρα (διάρκεια 45 λεπτών) και περιλαμβάνει δύο τάξεις (Α & Β δημοτικού, Γ & Δ δημοτικού, Ε & ΣΤ δημοτικού μαζί προκειμένου να καλυφθεί όλο το σχολείο σε μία ημέρα με τρεις ενημερώσεις της μιας ώρας εκάστη). Σε περίπτωση που δεν υπάρχει η δυνατότητα κάλυψης όλων των τάξεων από το σχολείο, είναι στη διακριτική ευχέρεια του/ης Διευθυντή/ντριας όπως επιλέξει και  υποδείξει τις τάξεις στις οποίες θα γίνει η ενημέρωση.

  1. Εξοπλισμός: Θα πρέπει οι μαθητές να είναι συγκεντρωμένοι στο αμφιθέατρο του Σχολείου ή σε άλλη κατάλληλη αίθουσα. Θα πρέπει να υπάρχει προτζέκτορας και laptop. Αν δεν υπάρχει κάποιος από τον απαιτούμενο εξοπλισμό παρακαλώ να μας ενημερώσετε εγκαίρως.

Θα χαρούμε πολύ να έχουμε νεότερα από εσάς αναφορικά με το πλάνο των ενεργειών που θα ακολουθήσουμε για να καλύψουμε κάθε σχολείο στο Δήμο Βύρωνα.

Στη διάθεση σας πάντα,

Για το Δήμο Βύρωνα
ΛΕΜΟΝΙΑ ΚΛΩΝΑΡΗ
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ &
ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου